Soenen.

Met groei in het vooruitzicht is een creatieve en aantrekkelijke werkomgeving noodzakelijk. Jong talent komt niet vanzelf. Een warme, gestileerde omgeving en een focus op ‘metaal’, weapon of choice voor plaatbewerkingsmachineproducent Soenen, daarmee lukt het. 

Een bestaande organisatie en structuur met veel effect nieuw leven inblazen, dat kan alleen grondig. In eerste instantie wijzigde Five AM de indeling van het gelijkvloers. Concreet: de integratie van een nieuwe trap, eetruimte en sanitair. Arbeiders en werknemers lunchen vanaf nu in één gezamenlijke ruimte en kunnen zich er ook ontspannen.

De donkere en gesloten kantoren op de eerste verdieping maakten plaats voor een open structuur. Centraal daarin ligt de ‘marktplaats’, waar ‘ontmoeting’ centraal staat. Een topzin-in-cirkelvorm voor een topconcept. Drukte en beweging deint in de richting van de ramen uit in stilte, focus, rust en – niet toevallig – de burelen. Akoestiek en privacy zijn essentieel. 

Type
Kantoor
Klant
Soenen
Locatie
Roeselare (B)
Grootte
450m2
Jaar
2020
Metaal komt hier in allerlei volumes, vormen en samenstellingen terug: koper, messing en aluminium zweven door de ruimte vol metalen kasten. Een staaltje van het kunnen demonstreren, heet zoiets.
photo Tim Van de Velde
Next project