Privé X&S.

Kan een familiewoning die fysiek dichtbij de aangrenzende werkruimte ligt toch voldoende rust en terugtrekmogelijkheden in zich dragen? De drukte buitensluiten, en de overgang tussen beide functioneel houden? 

Als het goed is wel. De drukke werkplek schud je letterlijk van je af in de berging, waar de vuile kledij een plekje krijgt. De keuken ben je dan al gepasseerd, want die dubbelt. Eten moet je zowel thuis, in alle rust, als over de middag op het werk. Het werk letterlijk en figuurlijk ‘van je afwassen’, daarvoor dient de badkamer en dus is dat de eerste ruimte na de berging. Propere, ontspannen kledij vind je in de daaropvolgende dressing, waarna de leefruimte en de langverwachte zetel snel dichterbij komen. Alles verloopt in een circulaire beweging.

Type
woning
Grootte
180m2
Jaar
2016

Het nachtgedeelte situeert zich in de dubbele bouwlaag, vooraan in het gebouw. Slaapkamers en badkamer voor kinderen en ouders hebben er een plaats. Het daggedeelte, waar geleefd wordt, behelst het gelijkvloers dat naadloos overloopt in het terras. Daartussen trekt een lichtstraat een figuurlijke streep. Hedendaagse en klassieke elementen verenigen het geheel. Gerookte eik. Italiaans marmer. Pastellone. Wit, grijs, houtkleur en karamel. Rust moet je doortrekken tot in de kleinste details. 

FIVE AM coördineerde het project, samen met de bouwheer. Studar stond in voor architectuur, stabiliteit en veiligheid. 

photo : cafeine.be
architect : Studar
Next project