Odilon Creations.

Is het mogelijk om in een afgewerkte beursstand een actieve plaatsing te integreren? Een ambacht te illustreren. Twee keer? Met twee jaar tussen? Zonder hetzelfde te herhalen? 

Wat geplaatst wordt, is niet afgewerkt. En omgekeerd. En toch … Natuurlijke vloer- en wandbekledingen en de ambachtelijke plaatsing daarvan … De oplossing bestond erin het dagdagelijkse atelier – where the magic happens – naar de beurs te brengen. Beter kan een proces, een ambacht, niet geïllustreerd worden. Datzelfde atelier ademt ambacht en is het proces. Weegschalen, kleurpigmenten in hun potten … de details maken het verschil. Bezoekers zien het vakmanschap vorm krijgen en ontdekken de brede mogelijkheden die – door bewust niet te specifiek te zijn – tegelijk alle opties open laten. 

Type
beursstand
Klant
Odilon Creations
Locatie
Kortrijk (BE)
Grootte
35m2 + 48m2
Jaar
2014 + 2016

Een eerste stand bracht sfeer en beeld uit het atelier zowat integraal naar de beurs. Door de lange legplanken waanden bezoekers zich in het atelier. Waterdichte oplossingen moet je niet ‘vertellen’, je moet ze tonen. Door een beklede bloembak met water te vullen bijvoorbeeld. De wanden werden opgevuld met vlakken, in verschillende materialen en kleuren.

Opvolging op het vlak van uitvoering en plaatsing van de beursstand gebeurde door FIVE AM. 

Twee jaar later zijn het losse rekken die het gevoel van het atelier oproepen. En omdat een atelier evolueert wanneer erin gewerkt wordt, evolueerde ook de beursstand. Een proces leeft. Een ambacht is dynamisch. Al blijft de essentie dezelfde: een waterdichte wasbak, hoppeplanten – die het groene en biologische karakter van de materialen in de verf zetten – en minder prominent licht, leidden tot een nog beter resultaat. 

foto's : cafeine.be
Next project