Kortrijk Xpo.

Alle inspanningen om van een beurs in Kortrijk Xpo echt een beleving te maken, werden teniet gedaan zodra de beursbezoeker het toilet opzoekt. Met dank aan de verouderde sanitaire ruimte, die de clash tussen realiteit en beursconcept te abrupt en direct maakt. 

Bezoekers van exposities en beurzen verdienen het om geïnspireerd te worden, ook als de natuur roept. Saaie en eenvoudige toiletruimtes helpen daarbij niet. De oude betegeling die in de sanitaire ruimtes aanwezig is, dient hoogstens nog als uitgangspunt voor het nieuwe concept. Vloeren, wanden, plafond en deuren worden allemaal tegels. Of zo lijkt het toch. Verrassend. Vlakken lijken in elkaar over te gaan.

De noodzakelijke deuren – schijnbaar ineen geplooid – dienen als eyecatcher en zo stap je door tegels, naar tegels. Of zo lijkt het toch. 

Type
sanitair
Klant
Kortrijk Xpo
Locatie
Kortrijk (BE)
Grootte
50m2
Jaar
2015

FIVE AM stond in voor de ontwerpassistentie. De uitvoering was in handen van een totaalaannemer. We houden in dat geval toezicht op de uitvoering, zijn aanwezig op werfmeetings en suggereren, adviseren en superviseren. 

photo : cafeine.be
Next project