Filou & Friends.

Kinderen winkelen met hun ouders bij Filou & Friends. Niet omgekeerd.

Een uniek en flexibel winkelconcept, toepasbaar op meerdere gevarieerde locaties. Een eigen identiteit en uitstraling. Elke locatie kunnen leegmaken, herinrichten of aanpassen in één vloeiende, boeiende en bovenal eenvoudige beweging. Kan dat?

Kinderen winkelen met hun ouders bij Filou & Friends. Niet omgekeerd. Kledij waarmee gespeeld en geravot wordt, die komt in een statische omgeving niet tot haar recht. 

Type
Winkelruimte
Klant
Filou & Friends
Locatie
Waregem - Zottegem - Mol
Grootte
75m²
Jaar
2017
Awards
Bronze A’Design Award (IT)
Longlist Dezeen Awards (GB)
DNA Awards retail (FR)
Commerce Design Awards (BE)

De conceptuele oplossing komt rechtstreeks uit de fantasie van een kind. Via FIVE AM weliswaar, dat een lange, doorlopende rail ontwikkelde waar letterlijk het hele idee aan ophangt. De rail volgt de omtrek van elke individuele locatie en biedt plaats aan zowel klimrekken, pashokgordijnen als kledij.

Het personeel kan de winkel eenvoudig aanpassen aan de verschillende seizoenen en collecties.

Alle elementen verplaatsen is een kwestie van minuten. Kleine, flexibele, houten kastjes dubbelen als etalage en opslagruimte. Blokken in rubber zijn speelterrein en werktafel tegelijk. Herkenbare materialen en neutrale kleuren zetten de kledij in de verf, terwijl je binnenstapt in de wereld van het kind. Wedden dat die laatste ook veel sneller dan een volwassene de verborgen toegang tot het ballenbad vindt?

Foto's: Luc Roymans