Dojowheels.

Ook zelf durven we vragen stellen en uitdagingen formuleren. Een installatie die op de meubelbeurs ons kunnen demonstreert én waar we nadien functioneel gebruik van kunnen maken. Samen. Onze manier van werken illustreren, demonstreren en uitdragen. Zonder foto’s. 

Een mobiele unit die makkelijk verplaatsbaar is én in een expositieruimte binnen kan? Een caravan! Elke associatie met vakantie verdween tijdens het complete strippen ervan. Een kantoorinrichting kwam in de plaats. Een beursstand die ook tijdens evenementen zijn nut bewijst, waarin FIVE AM verder kan werken aan nieuwe projecten, is het resultaat. 

Type
mobiel kantoor
Klant
FIVE AM
Grootte
6m2
Jaar
2015
Awards
German Design Award (DE)
Architizer A+ Award (US)

Een volledig opgehoogde vloer met een cirkelvormige tafel als centerpiece en blikvanger maakt het geheel zowel clean als functioneel. De tafel naar beneden draaien, levert een vlakke vloer op die dienst kan doen als bed. Onderin bevinden zich talloze opbergmogelijkheden en die kunnen probleemloos een verlengstuk krijgen door de kleine bakjes die in de boorgaten bevestigd worden. Vereist de gelegenheid dat er plannen of posters worden uitgehangen, dan verdwijnen diezelfde opbergbakjes in een oogwenk.

Werk – en nachtrust – vereist stilte, en daar zorgt een akoestisch spanplanfond voor. Het verbergt meteen ook de ledverlichting. Elektronisch comfort is aanwezig in de vorm van wifi, leeslampjes en een koelkast die maar liefst zes bakken water aangenaam koel kan houden. Of cola. Of bier. Het maakt de koelkast niks uit. 

Voor de uitvoering en realisatie van dit project sloegen we de handen in elkaar met Kordekor, Deltalight en Quinze & Milan. 

foto's : Piet-Albert Goethals