Bekaert Deslee.

Maak van drie verouderde verkoops- en meetingruimtes een nieuw, hedendaags geheel dat kan gelden als referentie voor alle internationale afdelingen. De showroom der showrooms, bestaat die?

Alleen als de klant en zijn of haar beleving het uitgangspunt zijn. Dat zou overal en altijd moeten, maar hier geldt het zeker. Met dat doel worden de drie oorspronkelijke ruimtes samengevoegd en ontstaat één transparante zone. Van drie naar één. 

Het witte interieur staat in contrast met het groen buiten. Tegelijk creëert de voelbare aanwezigheid van de natuur ademruimte en lucht. Lucht en transparantie, ze verklaren meteen de keuze voor glazen wanden, het zichtbare R&D-gebouw en een constant visueel contact met de werkruimte. 

Type
showroom
Klant
Bekaert Deslee
Locatie
Waregem (BE)
Grootte
600m2
Jaar
2018

Eén nieuw geheel ontstaat en bestaat uit drie elementen. Centraal de showroom, geflankeerd door klantenruimte (‘play&create’) en een vergaderplaats. Van drie naar één en weer naar drie. Het lijkt eenvoudig. Showroom en play&create bestaan uit tapijteilanden met U-vormige booths over de hele lengte. 

Die eenheid vormt een permanente basis, om vervolgens met behulp van displays zowel matrassen, stoffen, patronen, afwerkingen als mini-matrasjes flexibel te presenteren. Verschillende collecties vereisen verschillende settings en die zijn in een handomdraai een feit. Het witte interieur contrasteert opnieuw, maar dit keer met de collecties en materialen.

Het klassieke kledingrek dubbelt als extra tool voor de verkopers en overstijgt – in combinatie met de display – de oorspronkelijke functie van transportmiddel. 

FIVE AM stond in voor de projectassistentie en bewaakte vanuit die invalshoek vooral het concept. Een projectmanager nam de volledige projectcoördinatie en realisatie van de inrichting op zich. 

photo : cafeine.be
Next project