design studio

TIME OUT – LONDON DESIGN FESTIVAL ’13

Gisteren maakten we tijd voor een TIME OUT. Iets wat we een paar keer per jaar doen. Op zo’n moment verlaten we België en gaan we op zoek in het buitenland wat daar allemaal speelt. Een dag om onze ogen de kost te geven en ons fototoestel te laten zweten. Niet om te kopieren, maar om aan de slag te gaan met de invloeden uit andere landen.

Deze keer trokken we naar het London Design Festival. De ganse week staat Londen in het teken van design en alles wat er mee te maken heeft. Musea tonen speciale collecties, fabrieksgebouwen worden getransformeerd tot beurshallen, paviljoenen van gerenommeerde ontwerpers duiken op in het stadsbeeld.

Sou Fujimoto, een top Japans architect, ontwierp naar onze mening het mooiste paviljoen in Londen : het Serpentine Gallery Pavillion. Een constructie uit stalen kokers die veel weg heeft van een wolk. Sou Fujimito noemt het zelf “an architectural landscape” where “the vivid greenery of the surrounding plant life is woven together with a constructed geometry”.  Wij zouden het zelf niet beter kunnen zeggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA