design studio

Les Hortillonages – Amiens

Dat 5AM van geen uitdagingen bang is, is al gebleken. Onze vrienden , landschapsarchitecten, van Studio Basta werden geselecteerd voor het tuin – & landartfestival van Amiens. Het domein van  “Les Hortillonages” bestaat uit talrijke drijvende tuinen waar men kan (moes)tuinieren, onthaasten,… Enkele van deze tuinen werden toegewezen aan kunstenaars,landschapsarchitecten,…

Studio Basta kreeg  de kans om hun ontwerp te maken én uit te voeren.  Een verwilderd eilandje omtoveren tot een paradijselijke plek, gepaard gaande met veel leute en hard werken. Wij stonden dan ook te springen om mee te helpen…

Wat volgde waren 5 dagen zwoegen en veel sleuren. (Weet dat alle werkmateriaal via een roeibootje vervoerd moest worden) Maar hét belangrijkste is dat wij alweer een andere discipline van dichterbij hebben kunnen bekijken.

De landschapsarchitecten van Studio Basta , Kenny & Bert, zijn meer dan wie ook bezig met hun omgeving. Hun ontwerpbeslissingen volgen dan ook altijd vanuit de geest van de plek. Iets wat architecten, tot zelfs vele interieurarchitecten, soms vergeten.

Bedankt Studio Basta, ‘t was de max.

 

PS : Het festival opent zich op 2 juni. Een bezoekje waard…