design studio

copper curve.

The new store of Opti Q opticians in Menen is a de facto highlight for a design studio with an undeniable knack for creative architecture. The building has a curved fa├žade: FIVE AM decided to bring this curve into the interior, translating the dynamics of the street into the store.

Opti Q incorporates delicate materials such as silky rugs with copper details as well as robust materials as ceramic tiles and larch. Striving for an aura that is energetic yet at the same time somehow fragile, with a feeling of roughness yet also delicate, FIVE AM chose a feminine combination of diverse materials.

The copper zone serves as sales area; bespoke tables are the ultimate conversation makers.

Behind the copper wall, a carpeted corridor evokes a quiet and relaxed atmosphere where customers can stroll around.

A third zone includes functional areas such as the optical equipment, the repair studio and the office desk. In its smooth and art crafted form, the ceramic tiles are simultaneously practical and highly evocative.

The curved wall placed in an open circle serves as a presentation wall. This elegant wall with its silky copper touch is offset with copper shelves and fixtures, together creating a muted, refined space that is more evocative of a gallery than retail premises.

  • Type shop
  • Client opti q
  • Size 170 m2
  • Year 2016
  • Photos cafeine.be

The curved wall placed in an open circle serves as a presentation wall. This elegant wall with its silky copper touch is offset with copper shelves and fixtures, together creating a muted, refined space that is more evocative of a gallery than retail premises.

 

the following pictures are shot by dtonic